Инвеститори атакуват СПА селото на община Кресна

Инвеститори атакуват СПА селото на община Кресна

Все повече инвеститори проявяват интерес към село Горна Брезница в община Кресна. Местната власт също заделя пари за подобряване на инфраструктурата в населеното място, за да може да се привличат и туристи, и хора, които да инвестират тук.

Гостите идват най-вече заради лековитата минерална вода, чистия въдхух, близостта на гората. Живителната течност лекува белодробни, костно-ставни и кажни заболявания. Все повече са и тези, които строят вили в района. Инвеститори пък правят фотоволтаични централи и строят къщи за гости.

Тази година в Горна Брезница се асфалтираха няколко улици, които бяха в лошо състояние. Положи се нов асфалт, направиха се и нови тротоари. 

Минералната вода от години води туристи тук. С нея се гордеят местните хора. Затова през 2002-2003 година с доброволен труд и с пари от дарители построиха нова минерална баня. През зимния сезон банята не работи, но от март до октомври вратите й са отворени за посетители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини