Мая Манолова: Връщането на хартиените бюлетини означава манипулация на изборите и кражба на гласове

Мая Манолова
Мая Манолова

Активисти на Изправи се България, майките от Системата ни убива и ПП Мир раздадоха на депутатите копия на изборни протоколи с множество задрасквания, корекции, преправяния при влизането на народните представители в сградата на Народното събрание. Днес е предвидено гласуването на първо четене на промените в Изборния кодекс, предвиждащи връщане на хартиеното гласуване.

По този повод лидерът на Изправи се България Мая Манолова заяви: "Противопоставяме се на позорния опит да бъдат върнати хартиените бюлетини. Това би означавало манипулация на изборите и кражба на гласове. ГЕРБ ДПС и партията на Нинова не могат да печелят избори по друг начин. Затова връщат хартията, за да влязат в следващото Народно събрание през задния вход."

По думите на Манолова този парламент ще остане в историята като най-зловредния парламент, защото гласува износ на оръжие, хартиената бюлетина и връща статуквото. Според лидера на Изправи се България коалицията, която връща статуквото си избра и председател на парламента и така статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция.

"12 години ГЕРБ така печели избори - с шалшифицирани протоколи. Сега и Нинова е решила да печели избори по този начин. За ДПС е ясно. Пълен позор за депутатите, които за краткия живот на парламента няма да направят нищо за хората, а ще направят така, че да се крадат гласове и да се манипулират изборите." - не спести критиката си Мая Манолова. Тя предупреди, че партиите в парламента нямат намерение да правят правителство, нито да се занимават с проблемите на хората - доходите, сметки, поскъпването на живота. Интересува ги Изборния кодекс, който е точка №1 в тяхната програма и връщането на хартиената бюлетина. Според Манолова това е тържество за брокерите на старите партии от ГЕРБ и ДПС и като техен флагман се присъединяват вносителите начело с Нинова.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини