Гоце Делчев почете Деня на народните будители с книги и цветя

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Денят на народните будители – 1 ноември, бе отбелязан днес в град Гоце Делчев с различни прояви.

Ръководството на общината положи цветя пред паметниците на будителите в града. Представители на културните институции в Гоце Делчев положиха цвета на паметника на Васил Левски. Деца и ученици от детските градини и учебните заведения на територията на общината също отбелязаха празника с полагане на цветя, открити уроци в Общинския исторически музей, както и с други прояви.

По повод Деня на народните будители Община Гоце Делчев по традиция дари книги на библиотеката при Народно читалище «Просвета - 1865» в града. Книгите са на различна тематика, а техни автори са известни писатели от страната и чужбина. С тези книги фондът на библиотеката в Гоце Делчев ще бъде обогатен с ценна научна и художествена литература.

По повод 1 ноември тази вечер ще се състои и концерт-рецитал на Огнян Вълев, който ще представи испанска музика за китара и музика на балканските народи, аранжирана и композирана за китара от него. Концертът ще се състои в НЧ „Просвета – 1865“ от 18.00 часа.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини