Инвеститори искат да построят спортен комплекс в бившата казарма край Банско

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Има сериозни инвестиционни намерения за изграждане на спортен комплекс на територията на бившата казарма край курорта Банско. Те са заявени в Общинска администрация. Заради това Общинският съвет на последната си сесия разреши изработването на Подробен устройствен план – план за регулация и застрояване, на пет урегулирани поземлени имоти и обслужващи улици към тях.

Сериозен инвеститорски интерес имаше и преди 6 години. Тогава бизнесмен искаше да построи скъп хотел, модерен СПА център, самостоятелна топлоцентрала, която да захранва комплекса, басейни, тенис кортове, футболни игрища. Изискването на местната власт обаче бе да има и спортна зала с поне 2000-3000 места, да има много зеленина, достатъчно места за паркиране, за да стане комплекс, който да има и отлични комуникации.

Тази инвестиция така и не се случи, но надеждата сега е да се извърви целият път до реализиране на инвестиционно намерение. Защото Община Банско няма как да инвестира в подобни съоръжения и да ги поддържа след това.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини