Ансамбъл „Пирин” вдигна на крака зрителите в НДК с премиерата на спектакъла „Между девет планини”

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Феноменални, великолепни, невероятни – това са част от суперлативите за Ансамбъл „Пирин“ след двучасовото премиерно представление на сцената в Зала на НДК снощи. Публиката не остана безучастна към поднесеното с много жар и финес изкуство на танцьори, музиканти, певици на Ансамбъл „Пирин“. Изграден върху няколко картини, спектакълът „Между девет планини“ показва красотата на песенното и танцово фолклорно наследство на различни етнографски области в България като акцентът пада върху Пиринския край, в очарователно съчетание с новаторския поглед на екипа, създал постановката „Между девет планини“.  Следвайки славната история на ансамбъла, творческият екип: хореография и режисура – Мирослав Димитров, диригент на хора – Латинка Костова, диригент на оркестъра – Валери Димчев, хореограф – Венета Ценова, са създали завладяваща феерия от музика, гласове и танци, запазвайки стила на ансамбъла и непреходните ценности на българския фолклор. Поднесен на най-високо професионално ниво, "Между девет планини" развълнува публиката, коментарите са: „Това е Ансамбъл „Пирин“!“, „Красиво, щедро, всеотдайно!“, „Благодарим за радостта, че сме българи!“. Милите думи в поздравителните адреси и множеството кошници с цветя засвидетелстваха уважението на ценителите.
Спектакълът е посветен на 150 години от рождението на Гоце Делчев и 110 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество. Предстои мащабно турне в страната. Публиката на Благоевград ще може да гледа спектакъла „Между девет планини“ през месец декември.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини