Откриват уникален музей в Капатово за ретро коли, возили Юрий Гагарин и Фидел Кастро

Снимката е илюстративна, фото: Илинден Прес
Снимката е илюстративна, фото: Илинден Прес

Музеят за ретро автомобили в петричкото село Капатово отвяра врати днес. Той се намира до винарска изба „Златен Рожен“ и е на площ от 660 кв. м. Първоначалната експозиция, която включва 28 автомобила и 20 мотоциклета, ще може да се види в дните от вторник до неделя между 11,00 и 18,00 часа. Дава се възможност и на други собственици да изложат своите колекции пред ценителите на ретро колите. Целта на инициаторитее тук да е място за споделяне на информация и знания. Посетителите ще имат възможност и за тестдрайв, за да почувстват характера и лукса на тези коли.

Официалното откриване днес ще е в присъствието на колекционери от България и региона, Гърция и Сърбия. Ще бъде реализирано единствения по рода си „Класик кар тур“, съчетаващ вино, спа и ретро коли. Инициативата се реализира със съдействието на Община Сандански, винарска изба „Златен рожен“, СПА хотел „Спартак”, Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански, както и на местния Авто мото клуб „Класик”.

Експозицията в музея е разделена на четири секции. Изложени са и първите два автомобила на НСО, уникални със своята история. С тях в България са посрещнати знаменитости като Юрий Гагарин и Фидел Кастро”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини