Кристиан Вигенин: Няма да допуснем бежански лагер в Кресна

Снимка: BGNES/Vesti.bg
Снимка: BGNES/Vesti.bg

Страхът от разкриване на бежански лагер в бившите казарми в Кресна продължава да витае из общината.
"Там оглеждането на старото поделение в посока на 19 гранична застава продължава. Дано не се стигне до настаняването на мигранти там, но лагерът е почти готов". Това заяви Никола Никилов, член на Областното ръководство на запасните офицери и сержанти от запаса и резерва в Благоевград. 
Бившият полковник от Гранични войски постави въпроса със страха от разкриването на бежански център в Кресна днес в клуба на БСП в Благоевград, където бе представен местният инициативен комитет за подкрепа на генерал Румен Радев за президент на БСП.
Народният представител от БСП Кристиан Вигенен не потвърди тази информация и подчерта, че не бива да се създава излишно напрежение сред местното население, но допълни: 
"Вярно е, че имаше такива огледи, няма да допуснем бежански лагер в Кресна, има достатъчно аргументи против това. Не знам управляващите какви планове си правят, но няма да допуснем подобно нещо", заяви Вигенин.
Кметът на Кресна Николай Георгиев бе категоричен, че към момента няма информация за подобни намерения на държавата, но подчерта, че при подобен план, всички жители на общината ще се вдигнат на бунт.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини