Богдан Боцев: БСП е гарант за стабилно управление на страната

Снимка: БСП
Снимка: БСП

„Въпреки тежката геополитическа, а така също и социално-икономическа обстановка в която се намира не само България, а и целия свят, БСП успя за краткото време на 7-8 месечно управление да постигне доста добри неща особено сферата на социалната политика и икономиката“, това каза в интервю за радио Благоевград Богдан Боцев – кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 1 МИР Благоевград.  

Той припомни част от постигнатото в социалната сфера, а именно - майчинството от 1 до 2 години е изравнено с минималната работна заплата и вече е 710 лева. За всяко едно дете в българското семейство се възстановяват на родителите по 450 лв. от данъка който е платен за съответната година. Детските надбавки са увеличени от 35 на 50 лв., а от месец април българските деца ползват безплатно детски градини и ясли. „Всички знаем, че от 1 юли пенсиите бяха преизчислени и българските пенсионери взимат средно с по около 160 лв. повече. Нещо, което правителството на ГЕРБ направи за повече от 10 години, ние го реализирахме за няколко месеца. Минималната работна заплата от 1 януари е 710 лв. и ние ще се борим от 1 януари 2023 г. да бъде 850 лв.“, каза още Богдан Боцев и допълни, че това са  мерки насочени изцяло към най-уязвимите групи хора в България – младите хора и семейства, децата и пенсионерите.

„По отношение на икономиката, защото това е най-важната сфера във всяка една държава – за първото шестмесечие на тази година, България е на първо място по ръст на индустриалното производство в Европа и на четвърто място по ръст на брутния вътрешен продукт. Това също говори за добре свършена работа, за подкрепата, която държавата оказва върху бизнеса, за по-малката административна тежест и бюрокрация в момента“, категоричен бе кандидатът за народен представител от БСП Богдан Боцев.

По отношение на приоритетите за управление, той обясни, че като най-социалната партия, в програмата на БСП отново са залегнали мерки, насочени от една страна към бизнеса, а от друга - към най-уязвимите групи на населението.

„Колкото е възможно по-бързо трябва да се направят три основни стъпки. Първата е замразяване на цената както на газта, така също и на останалите топлинни източници – дърва, пелети, въглища за битовите потребители. Това беше направено с цената на електроенергията, отново по наше предложение и виждате, че тя не е скочила от 1 година. Втората стъпка – компенсации по същия начин за газта, която индустрията използва. Това наистина ще даде глътка въздух на бизнеса. И на трето място – силен социално-икономически пакет насочен към българските граждани“, обясни още Богдан Боцев. Част от мерките в този пакет предвиждат - за всяко второ и трето дете по 6500 лв. еднократна помощ, но само ако родителите са осигурени; безплатни учебници за всички ученици до 12 клас; безплатни лекарства за всички деца до 14 години; доходите на младите хора до 26 години да не бъдат облагани с данък.

По отношение конкретните приоритети за региона, Богдан Боцев обясни, че винаги се е опитвал да бъде полезен за областта като цяло. Специално в района на Гоце Делчев в момента се завършват няколко големи общински проекта. Единият от тях е за околовръстен път през местността „Текето“, който ще изведе изцяло движението за автогарата в Гоце Делчев, а освен това тежкотоварните камиони също няма да минават през центъра на града. В момента се изпълнява проект за една от емблематичните сгради в Гоце Делчев – Дома на културата, която се обновява напълно. „Има и една друга тема по която съм работил доста през последните години и вече има стъпки в правилната посока – това е изграждането на хидровъзела над село Брезница, който ще осигури както питейна вода, така и вода за напояване за четирите общини в региона. Изключително важно е да бъде разширен пътят Гоце Делчев – Банско – Разлог – Симитли, и разбира се за цялата област е много важно да бъде завършена колкото е възможно по-бързо автомагистрала Струма“, коментира още кандидатът за народен представител Богдан Боцев.

По думите му, БСП е показала, че е гарант за стабилно управление на България.  „Ако искаме в тази тежка ситуация в момента да имаме социална сигурност със грижа за хората в България, подкрепете ни с номер 28 в бюлетината за партия и 105 лична преференция“, призова Богдан Боцев.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини