Рехав ковид през уикенда - без жертви на вируса, заразените в Пиринско са 10

Снимка: iStock
Снимка: iStock

226 нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в България. Те са установени с 1676 теста, от които 13.48% са положителни. От тях 61,06% не са ваксинирани. Активните случаи са 11 959. В Пиринско новозаразените са 10, в Кюстендилско са 7, а в Пернишко са 3. Най-много са в София град - 77.   

Няма потвърдени заразени, които да са починали през изминалите 24 часа, показват данните от Единния информационен портал. 61 души с положителен тест за коронавирус са отчетени като излекувани.

Хоспитализирани са 794 души с COVID-19, 45 от които се лекуват в интензивни отделения. Новопостъпилите в болнично заведение за изминалите 24 часа са 9. Почти 78% от тях не са ваксинирани. 

57 дози ваксина срещу коронавируса са били поставени през последното денонощие. Общият им брой от началото на кампанията у нас е 4 526 015.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини