КЕВР казва колко струва газът този месец

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Днес се очаква енергийният регулатор да обяви окончателното си решение за поскъпването на природния газ от началото на този месец. Предполага се, че ще бъдат одобрени поисканите близо 300 лева на мегаватчас.

Вчера трябваше държавното газово дружество да внесе заявлението си за цена и от началото на септември. Това не се случи, въпреки заканата на енергийния регулатор, че ако на 11-ти няма заявление, дружеството ще бъде глобено.

„Булгаргаз” обаче вече направи предложение за цената през октомври. Прогнозната тарифа е за 269 лева за мегаватчас, но при условие, че газовата връзка с Гърция заработи.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини