БСП връща неизпълнен третия мандат, отиваме на избори

БСП връща неизпълнен третия мандат, отиваме на избори

БСП връща днес неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев. Това става, след като вчера от дневния ред на Парламента отпадна управленската 6-месечна програма. Според БСП именно тя трябваше да послужи за основа на преговорите за нов кабинет. 

"За" изваждането на програмата от дневния ред гласуваха 119 депутати от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане". С това и проверката за управленско мнозинство завърши неуспешно. 

След като държавният глава получи обратно папката, той трябва да разпусне парламента и да назначи служебно правителство до провеждането на нови избори.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини