Над 100 паркоместа и две еднопосочни улици за по-лек трафик в Разлог

Снимка: Община Разлог, архивхи
Снимка: Община Разлог, архивхи

Има конкретни предложения за улесняване на движението на моторни превозни средства в град Разлог. Това стана ясно на втората работна среща на отговорните институции.

Първата идея е улиците „Братя Кулини“ и „Братя Каназиреви“ да станат изцяло еднопосочни. Целта е да се реши поне частично един от главните проблеми - паркирането. Ще се свалят автомобилите от тротоарите, като ще им се подсигурят над 100 регламентирани паркоместа. По този начин ще се обособи и безопасна свободна зона за пешеходците.

На по-късен етап ще се направи анализ на резултатите от тези нововъведения. От това ще зависи как ще продължи работата по подобряване на регулацията на движението около училищата, детските градини и местата с голяма концентрация на коли.

Вече се предприеха действия, свързани с подобряване видимостта по улиците в града, подмяна на пътни знаци, подновяване на пешеходни пътеки, регламентирано паркиране, както и преобразуването на участъци от двупосочни в еднопосочни. Предвижда се подмяна на знаковата уредба, както и на светофарната на главните улици „Гоце Делчев“, „Александър Стамболийски“ и улица „Екзарх Йосиф“. Ще се направи и нова маркировка на пешеходните пътеки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини