Добринище скочи срещу закриването на полицейския участък в града

Снимка: Илинден прес, архив
Снимка: Илинден прес, архив

Жителите на град Добринище са против закриването на полицейския участък в населеното място. Те изразиха своето недоволство от заповедта на вътрешния министър Бойко Рашков и пред местната власт. Председателят на Общинския съвет Костадин Загорчин изпрати писма от името на местните хора до министъра, до директора на ОД МВР-Благоевград и до началника на РУ МВР- Банско.

В него се припомня, че в последните години Добринище се превърна в целогодишен курорт поради природните дадености и близостта му с други курорти от национално и европейско значение.

И през зимата, и през летния сезон тук пристигат на почивка хиляди туристи от страната и чужбина. Досега полицейският участък, макар и трудно поради намаления си състав, се справяше с опазването на реда и спокойствието на гражданите и гостите на града. Затова местната общност намира закриването му като недопустимо.

„Като се отнасям с разбиране към реформите в МВР, мисля, че е редно да бъде преосмислено решението за закриването на участъка заради спецификата на града като известна курортна дестинация. В противен случай съществува реален риск криминогенната обстановка да бъде завишена, което е в ущърб както на хората, така и на Министерството на вътрешните работи”, пише Загорчин.

Той допълва, че реформата в МВР следва да се случва след обстоен анализ и индивидуален подход към всеки отделен случай.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини