Мая Манолова поиска оставката на енергийния министър заради поскъпването на парното и тока

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

„Дойде време за оставки. Изправи се България настояваме за оставката на министъра на енергетиката заради напълно сгрешените позиции на страната в енергийната сфера, допускането България да стане заложник на посредници и комисионери, заради провала с овладяването на цените на енергоносителите, заради предателството към интересите на гражданите и на бизнеса в интерес на приятелите на властта.“

Това поиска лидерът на Изправи се България Мая Манолова в позиция до медиите относно заявените нови цени на топлофикациите и производители на ток. Според социалната партия посредниците на четворната коалиция ще струват на българския народ от 30% до 330% по-скъпо парно, 30% по-скъп газ и повишаване цената на тока.

„На фона на многократното поскъпване на газа, парното и тока заявените антикризисни мерки на правителството изглеждат жалки. Те са просто прах в очите на хората.“ - коментират от „Изправи се“.

Г-жа Манолова се обяви против гражданите да плащат за грешките и лобистките действия на политиците. Според позицията на партията ѝ само за месец май печалбата на комисионери и посредници ще бъде 110 млн. лв, които вероятно ще участват и в сделката за втечнен природен газ чрез предоставяне на капацитет на терминала в Гърция и чрез суап сделки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини