Младежи подариха 150 книги на читалищата в Дамяница и Лебница навръх 24 май

Снимки: Сдружение
Снимки: Сдружение

Навръх празника на българската просвета и култура и на славянската писменост две читалища получиха най-ценния подарък – десетки книги. Младежите от Сдружение „Асоциация Ен Пи” решиха на 24-ти май да зарадват всички четящи хора в две населени места в община Сандански.

Ентусиастите дариха общо 150 книги на Народно читалище „Просвета-1921” в село Дамяница и на Народно читалище „Д-р Петър Берон” в село Лебница. По този начин от сдружението допринесоха за обогатявнето на фонда с литературни заглавия в двете културни средища, които десетилетия пазят българщината и са център на духовния живот в двете сандански села.

„Благодарим на дарителите Катя и Петя Данчеви и на кметовета на Дамяница и Лебница - Атанас Ангелов и Ваня Бисеринска, за любезното гостоприемство. Както е казал испанският писател Карлос Сафон: “Книгите са огледала: в тях човек вижда само онова,което носи в себе си”, споделиха от Сдружение „Асоциация Ен Пи”.

Само преди един месец – на 23 април, в Световния ден на книгата, младежите зарадваха 250 деца с детското списание “Аз рисувам песничка”. За тях да правят добро е кауза и те го доказват непрекъснато с подобни благородни акции.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини