Условна присъда за предприемач - излъгал, за да се добере до европейски пари

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Окръжна прокуратура-Благоевград приключи делото срещу С.Р., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление. В хода на проведеното разследване са събрани доказателства за това, че той представил неверни сведения с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз.

На 14.06.2019 г. С.Р., в качеството на управляващ и представляващ търговско дружество „А.Б.Р.“ ЕООД, посетил Общинска служба „Земеделие“ в Благоевград. Предприемачът подал заявление за подпомагане за 2019 г. Той декларирал за 30 парцела, ползвани от фирмата му на правно основание. Сред посочените от него имоти били такива с различна площ в селата в общините Севлиево, Перник, Летница, Луковит и Радомир.

В действителност обвиняемият нямал право да използва тези земи. Освен това управляваното от него дружество нито ги обработвало, нито ги поддържало в добро земеделско и екологично състояние, отговарящо на изискванията за подпомагане.

Средствата, за чието получаване С.Р. кандидатствал, са били предоставени на българската държава от фондовете на Европейския съюз по различни схеми и мерки.

Обвиняемият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура-Благоевград, което съдът е одобрил. За извършеното от него престъпление му е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини