Уличените в шпионаж служители на ДАНС са отстранени

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Отстранени са двамата служители на ДАНС, разследвани за шпионаж в полза на Русия. Те са началници на сектор и отдел в агенцията, съобщи нейният председател Пламен Тончев. 

„Предприети са мерки въпросните наши служители да не бъдат допускани до сградата. В момента те са отстранени от работа“, заяви Тончев. Той допуска, че след този случай ще има още руски дипломати, които ще бъдат обявени за персона нон грата у нас.

Тончев посочи, че в четвъртък в ДАНС са влезли следователи от Националната следствена служба и са иззели компютърна техника. "Искам да уверя обществото, че ДАНС има изключително добре изграден механизъм за вътрешен контрол и не се колебаем да предприемем действия, включително срещу наши служители, независимо какво ни коства това. Целта е да можем да изчистим структурите на Агенцията от елементи, които нямат място в нея", каза още Тончев. 

Той заяви, че разработката е изцяло на ДАНС и на Дирекция „Вътрешна сигурност“.

„След събраните данни от страна на Агенцията, в сряда следобед информирахме Прокуратурата. На база на нашите данни вчера е образувано досъдебно производство и са предприети необходимите действия“, каза Тончев.

Източник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини