Горски задържаха камион с незаконни дърва за огрев край Дупница

Снимката е илюстративна, фото: ЮЗДП
Снимката е илюстративна, фото: ЮЗДП

Товарен автомобил „МАН”, превозващ над 20 пространствени кубически метра дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет, е задържан от служители на Държавно горско стопанство - Дупница вчера. Нарушението е разкрито със съдействието на полицията в склад за продажба на въглища в търговската част на града, съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП инж. Пламен Поюков.

Транспортното средство и дървесината са задържани в базата за съхранение в „ДГС Дупница”. Съставен е констативен протокол, а в понеделник на нарушителя ще бъде издаден акт за административно нарушение на Закона за горите.

От началото годината това е най-сериозното нарушение в обхвата на „ДГС Дупница”, уточнява инж. Поюков. До момента горските служители са задържали един лек автомобил и микробус, натоварени с незаконни дърва за огрев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини