Президентът награждава с медали за заслуги огнеборците, потушили пожара в Струмско

Снимка: Илинден прес, архив
Снимка: Илинден прес, архив

Министерският съвет ще предложи на президента Румен Радев да издаде укази за награждаване на огнеборците, потушили големия пожар в блок 18 в квартал "Струмско" в Благоевград.

С медали за заслуги ще бъдат отличени следните служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград: 

Младши експерт Давид Гълъбов, началник на дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“, младши експерт Димитър Георгиев, командир на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“, младши експерт Ангел Величков, командир на екип в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“, младши инспектор Димитър Златков, старши пожарникар в група „Пожарогасителна и спасителна дейност“.

Пожарът избухна на 10 декември миналата година. Тогава в 18,39 ч. в РСПБЗН - Благоевград е получен сигнал, че гори апартамент на седмия етаж на блок 18 в квартал "Струмско".

Веднага към мястото на произшествието се отправят два пожарни автомобила.

При изключително сложни обстоятелства на гасене на пожара, предложените за награждаване с Укази на Президента на Република България с медали „За заслуга“ са успели да потушат пожара, като в евакуацията на хора са участвали 22 служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Благоевград.

Те успяват да спасят 8 човека, сред които и четири деца, по автомеханичната стълба и 20 човека през стълбищната клетка на жилищния блок. Пожарът е ликвидиран в 22,30 ч. същата вечер, благодарение на професионалното и адекватно реагиране на екипите на мястото на произшествието.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини