Плувецът Любомир Епитропов е Спортист №1 на Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Емоционална вечер, посветена най-добрите спортисти, събра изявени имена в спорта, които със своите успехи, усилия и труд прославиха и прославят град Сандански, непрекъснато се развиват и печелят успех след успех. Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, поздрави всички в залата за смелостта, енергията и успехите, с които се гордеят санданчани.

Спортист на 2021 г. стана плувецът Любомир Епитропов, който се класира на полуфинала на Олимпийските игри в Токио 2021, където завоюва 15-о място! Спечели и 13-о място на Европейското първенство по плуване мъже на 200 метра бруст и първо място на Държавното първенство мъже.

Второ място спечели отново плувец от ПК „Вихрен“ – Петър Мицин, който грабна 4-то място на Европейското първенство за юноши, 2-ро място на Международния турнир Comen Cup и 1-во място на Държавното първенство по плуване на 200 и 400 св. стил.

Достойно, на трето място се нареди плувецът на ПК „Сандански“ – Йордан Янчев, който спечели две първи места на Gran Prix Burgas и първи места на Държавното първенство по плуване мъже.

Пръв сред равни и треньор на годината стана Николай Вакареев от Плувен клуб „ВИХРЕН“, който наред с всички успехи, тази година изпрати свой възпитаник на летните олимпийски игри.

При децата до 15 години първо място спечели СТИЛИЯН ДЖОРОВ от Спортен клуб „Би реал“, второ – КАЛОЯН ПОДГОРСКИ от ПК „Сандански“, а трето – ЙОРДАН КОТРУЛЕВ от СК „Би реал“.

С титлата ОТБОР НА 2021 г. се окичи СПОРТЕН КЛУБ „БИ РЕАЛ“-Сандански, с треньори Кирил и Янко Ханджийски. За високи спортни постижения и принос в развитието на спорта бяха връчени специални награди на Петър Додушев, Николай Бойчев, Валентин Митрев и Кирил Филипов.

Грациите от Клубовете по художествена гимнастика „Вихрен“ и „Гранд“, както и на Клуб за източни бойни изкуства „Спартак“ и Баскетболен клуб „Вихрен“ направиха страхотни демонстрации в празничната вечер.

С минута мълчание всички в залата почетоха паметта на Людмил Карамитов и Соня Митрева - спортни деятели и хора, оставили трайна следа във физическото възпитание и спорта в община Сандански.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини