Турция е връчила дипломатическа нота на България заради проверки на автобуси по границата

Снимка: МВнР
Снимка: МВнР

Десетки автобуси, идващи от Турция, чакат на ГКПП „Капитан Андреево“. Опашката е заради проверки на влизащите в България, ден преди втория тур на президентските избори у нас. По информация на „Хоризонт“ на пункта тече съвместна операция на НАП, икономическа полиция и Агенция „Митници“ срещу контрабандата и незаконната търговия.

Информация за резултатите от нея ще бъдат оповестени следващата седмица.

По информация на Радио Кърджали Турция е връчила дипломатическа нота на България заради проверките на турско-българската граница на влизащи у нас пътнически автобуси. Турски медии цитират думите на чакащите часове наред пътници на българската граница, които казват, че ги спират заради президентските избори в неделя.

Турският генерален консул в Пловдив Корхан Кюнгерю късно снощи е отишъл на граничния пункт „Капитан Андреево“ и е разговарял с ръководителите на пункта.

Междувременно собственик на превозваческа фирма съобщи, че 90 процента от курсовете на автобусите по редовните линии към Турция са отменени.

Причината е, че над 30 автобуса са били блокирани вчера на ГКПП „Капитан Андреево“. По думите на Себахатин Исмаил са се извършвали щателни проверки на всеки автобус, като това е отнемало по 4-5 часа, посочва Българското национално радио.

По-рано турски медии съобщиха, че България спира десетки пътнически автобуси на граничния пункт „Капитан Андреево“ под предлог, че ги проверява за контрабанда на стоки. Изданията в южната ни съседка цитират думите на чакащите часове наред пътници на българската граница, които казват, че ги спират заради президентските избори в неделя.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини