Бабяк прави мечтан кът за игра на хлапетата в детската градина

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

След асфалтираните улици,подменените водопроводи и преобразения център белишкото село Бабяк скоро ще се радва на още една придобивка. До края на месеца ще се изгради напълно нова детска спортна площадка в двора на детската градина. Очаква се до дни да се доставят модерните съоръжения, които ще превърнат пространството в прекрасно място за игри на малчуганите. Ще се монтират катерушки, пързалки, люлки, ще има пясъчник. Ще се оформят красиви алеи с цветя в района, за да се превърне дворът в център за детските занимания и усмивки.

„Средствата са осигурени с проект от националната кампания „Чиста околна среда“, която се провежда от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. За нас е много важно да оформим детски кът, който да даде възможност на децата да играят на воля. Предишните играчки са от времето на социализма, отпреди 40-50 години. Някои дори ги премахнахме, защото са опасни. Около 40 са децата в яслата и градината, които ще играят тук”, каза кметът на селото – Шемедин Бъсков.

Новата визия на селцето, сгушено между Рила, Пирин и Родопите, се дължи на усилията на общинския кмет на Белица - Радослав Ревански. Амбициозният градоначалник показа как с много работа и воля може да се благоустроят и малките населени места.

„Повече от половин век в Бабяк не беше правен ремонт и улиците ни приличаха на Кербала - осеяни с кратери, без асфалт, тъмни и потънали в кал. Сега не можем да се нарадваме на ремонта. Вече казват, че Бабяк е Малката Швейцария”, допълва Шемедин Бъсков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини