Личните лекари ще могат да издават безплатни рецепти за ковид пациенти

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Разрешава се на общопрактикуващите лекари да изписват безплатни рецепти за COVID-19 пациентите. Хората с доказан COVID ще могат да получават рецепта за безплатни лекарства освен в COVID зоните и при личните лекари. Това съобщи на брифинг заместник здравният министър д-р Александър Златанов след днешното заседание на надзорния съвет. Другото решение, което е взето, е да се преразпределят средства за лечебните заведения с над 10% легла за COVID.

„Има много извънредни разходи, които болниците правят в пандемията. Искаме те да са финансово обезпечение, за да не изпитват затруднения. Мисля, че е напълно навременно това решение, ще подпомогне много и ще даде спокойствие на лечебните заведения”, увери  д-р Златанов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини