Силен „Пирин” отказа „Ботев”-Враца и победи заслужено с 3:1

Снимки: Стопкадър: Диема спорт
Снимки: Стопкадър: Диема спорт

Отборът на „Пирин” разкри голяма част от потенциала си и се наложи в домакинския мач срещу тима на „Ботев”-Враца с 3:1. Под дъжда на стадион „Христо Ботев” „орлетата” не оставиха съмнения в своето превъзходство. Макар че първите 30 минути бяха сравнително равностойни. При един ъглов удар обаче защитникът Петър Занев бе задържан от Гонсало и съдията отсъди дузпа. Виновникът за нарушението пък получи жълт картон. Красимир Станоев „хвърли” вратаря на врачани Костов в обратния ъгъл и в 37 минута резултатът вече бе 1:0 за „Пирин”. Само две минути по-късно Гонсало спря опасна атака на Спас Георгиев и бе изгонен от игра с втори жълт картон.  В последната минута на добавеното време на първата част гостите обаче изравниха след балонно хвърляне на тъч и рикошет. Антонио Георгиев не остави шанс на вратаря Петров с мощен шут за 1:1.  

През второто полувреме домакините наложиха своята воля с две бързи попадения. Първо Преслав Йорданов, влязъл като резерва, вкара в 69 минута след центриране на Занев. Само три минути по-късно се разписа и Станислав Костов, който овладя добро подаване на Преслав Йорданов, подмина защитник и с премерен удар с левия крак матира стража на врачани.  Така „Пирин” записа своята втора домакинска победа в първенството. По-добрата новина е, че отборът показа и характер, и майсторство, с които победи напълно заслужено своя противник.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини