В Белица ще заработи предприятие за занаятчийски продукти

В Белица ще заработи предприятие за занаятчийски продукти

Важна информационна среща ще има на 13-и септември от 11,00 часа в Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ в град Белица. Събитието е част от проекта „Активизиране на местния потенциал – ГАЛОП“, изпълняван от Националното сдружение на общините в Република България и Норвежката асоциация на местните власти, по който Белица е избрана за пилотна община.

Програмата на срещата включва представяне на проектните цели, на стратегията за развитие на местния потенциал с идентифицираните приоритетни дейности и проекти, подготвена от екипа консултанти по проекта.

За участие са поканени партньорите и заинтересованите страни в изпълнението на изведените дейности и проекти.

В община Белица основните партньори – местната власт и НЧ „Георги Тодоров – 1885“ поставят акцента на проекта върху създаване и постепенно надграждане на предприятие за занаятчийски продукти, сувенири, и дървообработка. Ще отвори врати работилница за сувенири „Планински знаци“. То може успешно да се включи в стопанския и културен живот, като надгради общностните усилия за разнообразяване и „добавяне на стойност“ в местната икономика , основана на туризъм, дърводобив и планинско земеделие.

Сувенирите ще се изработват от естествени еко материали и от природата (възможно е осигуряване на суровини и материали от фирмите и гражданския сектор). Обмисля се в  работилницата да се правят демонстрации на занаяти пред туристи. Ще се създаде цялостна карта с възможностите на общината и как да се ползват нейните ресурси, за да се превърнат в рекламен и продаваем продукт. Ще се обучават участниците, свързани с реализация в областта на туризма, развитие на бизнес услуги и производства на сувенири за развитие на неоползотворения потенциал в община Белица.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини