460 деца от община Банско се забавляваха през лятото, изпратиха ваканцията с концерт

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

С весел празник на децата от Банско завърши общинската програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - „Здравей, лято!”

В продължение на почти два месеца децата от предучилищна възраст до 7 клас от общината участваха в различни школи. Те и родителите им имаха възможност да избират между 15 школи и дейности с по няколко ръководители в повечето от тях. Програмата беше така разработена, че желаещите да могат да посещават различни школи и да участват във всички активности.

На сцената на централния площад в Банско вчера над 100 деца показаха и разказаха какво са научили в школите по музика, по народни танци на, демонстрираха знанията си по руски език и споделиха радостта си с децата и младежите с увреждания от социалните заведения.

На огромен интерес през лятото се радваха школите по рисуване, школите по иконопис и дърворезба, школата по българска бродерия. Децата на Банско се запознаха с работата на полицаите, пожарникарите и на планинските спасители в специализирани школи, занимаваха се с фитнес и спортни игри, правиха походи и екскурзии в планината и до интересни места в България, учиха се да плуват и посещаваха всички музеи, изложби, демонстрации и фестивални прояви в богатото на културни мероприятия фестивално лято в Банско.

Партньори на Местната комисия за борба с противообществените прояви бяха Музеен комплекс-Банско, ПСС- база Банско, РУ на МВР, читалище „Никола Вапцаров” и РС „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Програмата „Здравей, лято!” се организира от МКБППМН – Банско за поредна година. В заниманията на лятната програма се включиха над 460 деца от Банско, Добринище, Места и Филипово. В нея се включиха и малчугани, които прекарват лятната си ваканция в Банско.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини