Ремонтират пътя от Белица до Семково, затварят шосето от 11,00 до 19,00 часа днес

Снимки: Община Белица
Снимки: Община Белица

Пътят до красивия планински курорт Семково в Рила днес ще бъде затворен за движение заради плануван ремонт. Ремонтните дейности ще започнат в 11,00 часа и ще приключат в 19,00 часа. През този времеви интервал няма да може да преминават по пътния участък моторни и пътни превозни средства. Община Белица и фирмата изпълнител се извиняват за неудобството на пътуващите. !

С реконструкцията на пътната отсечка се осигурява безопасност на движението, подобрява се комфортът на пътуване, гарантира се по-добро отводняване.

Ремонтът на пътя е още една крачка към възраждането на някогашната слава на курортната местност Семково. Кметът на община Белица - Радослав Ревански, е категоричен, че няма да жали сили, за да го превърне в предпочитано място за всички, които обичат планината и хубавата природа.

Зимният курорт се намира на около17 километра от град Белица. Природното богатство и съществуващите ски писти го превръщат в любимо място за масов ски туризъм и за ваканция и почивка. В Семково са изградени различни почивни и ведомствени станции, както и няколко хотела.

Курортът трябва да заприлича на австрийски зимен курорт. Това е амбицията на кмета Радослав Ревански. Той е наясно, че комплексът има нужда от по-голяма леглова база, като това ще се компенсира с малки къщи от дърво и камък, каквито има в австрийските зимни курорти. Най-важното е част от държавните земи в курорта да станат общински. Целта е да се осигурят по-добри условия и да се гарантира по-качествено обслужване на туристите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини