Пикът на четвъртата вълна на коронавирус ще е през септември

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

България все още е в „зелената зона” по разпространение на коронавируса, но вече е в четвъртата вълна и заболеваемостта се увеличава постепенно. Това заяви в студиото на „Събуди се” съветникът на здравния министър - проф. Мира Кожухарова. Тя смята, че пикът на четвъртата вълна у нас се очертава през септември.

„Убедена съм, че тази вълна в страната ще бъде по-успешно посрещната. Колегите, които се занимават с лечебна медицина, вече имат процедура, по която да действат”, обясни професорът. 

Малко над 22% са ваксинираните здравни работници у нас. „Имунизираните лекари и медицинските сестри обаче са висок процент. При лекарите вероятно вече е към 70%”, обясни тя.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини