Парламентът в Гърция одобри задължителната ваксинация за здравни работници

Снимка:iStock
Снимка:iStock

Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация. Всички неваксинирани ще бъдат пускани в неплатен отпуск, докато завърши ваксинирането им. Мярката засяга здравните работници и всички трудещи се в здравната система, както и персонала на домове за възрастни хора и тези със специални нужди.

На работодателите, които нарушават наредбата, ще бъдат налагани санкции от 10 000 до 50 000 евро. При повторно нарушение - от 20 000 до 200 000 евро.

Предвижда се и възможността за разширяване на кръга от работещи, извън здравните, за които се изисква задължителна ваксинация срещу коронавирус, спрямо ситуацията.

С гласуваното от парламента в Атина се предвижда всички работещи в държавния и частния сектор, които са със завършен ваксинационен цикъл или са преболедували през изминалите 6 месеца, да представят документ за това на работодателите си.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини