Осигуряват ли доживотен имунитет ваксините на Pfizer и Moderna?

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Възможно е ваксините на Pfizer и Moderna, които са направени по иРНК технология, да осигурят дълготраен или дори доживотен имунитет. Това показва ново проучване, съобщава престижното издание "Ню Йорк Таймс".

В становището на учените се казва, че имунизираните с тези препарати може да не се нуждаят от бустери, стига вирусът и неговите варианти да не се развиват много над сегашните си мутации. Проучването не е обхванало векторната ваксина на Jansen, но очакванията са, че имунитетът, който тя дава, ще е по-малко дълготраен, в сравнение с този от иРНК ваксините.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини