Взрив уби 11 души на пазар в китайския град Шиян

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Силен взрив избухна рано тази сутрин на пазар в китайския град Шиян, провинция Хубей. Загинали са 11 души, пострадали са 133, предаде ТАСС, позовавайки се на Централната китайска телевизия. По предварителни данни причината е изтичане на газ. Състоянието на 37 от ранените е тежко.

В резултат на експлозията е разрушена сградата на пазара, който в часа на произшествието - 06.30 ч. местно време, вече е бил пълен с купувачи и местни жители, които закусвали в близките заведения.

В града работят няколко пункта за преливане на кръв. Лекарите и властите призоваха да се дарява кръв. Спасителната операция, организирана от местните власти, продължава.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини