Интер разби хегемонията на Юве, но изпусна Конте. Какво ни очаква сега в “калчото”?

Интер разби хегемонията на Юве, но изпусна Конте. Какво ни очаква сега в “калчото”?

Изминалият сезон донесе така дългоочакваната промяна в Серия А - за първи път от 10 години насам шампионът носи име, различно от това на Ювентус. Интер сложи край на “черно-бялата” хегемония на Ботуша, а с огромна заслуга за това беше бившият наставник на “Стара госпожа” Антонио Конте. Най-успешният италиански треньор за последното десетилетие изведе “нерадзурите” до върха в 119-ия сезон на “калчото”. При това Интер финишира много пред всички останали в таблицата.

Но щастието на “черно-синята” част на Милано не продължи дълго. Конте, към когото бяха насочени доста критики както за ранното отпадане от Шампионската лига, така и за загубения финал в Лига Европа от Севиля, си тръгна, веднага след като триумфира със “скудетото”. На негово място беше назначен Симоне Индзаги, който досега е работил само в Лацио. Какво ни очаква в Серия А през сезон 21/22? Дали Интер ще успее да защити титлата си? Любителите на прогнозите могат да потърсят други алтернативи в менюто на сезам в залозите на шампион на Италия през новия сезон.

Скептицизмът към Симоне Индзаги е оправдан. За 5 години работа начело на римските “орли” бившият нападател изведе столичния тим само веднъж до класиране в Топ 4. Вярно е, че вдигна и три трофея с “небесносините” от Вечния град (една Купа на Италия и две Суперкупи на страната), но в “калчото” максимумът му досега е четвърто място. Но пък в Интер по-малкият брат на Пипо Индзаги ще има възможност да разчита на по-сериозен кадрови ресурс, така че не е изключено да защити постижението на Конте.

Алегри се завърна, ако Кристиано остане - Юве отново е фаворит

“Старата госпожа” изпрати неуспешен сезон, като това се дължи до голяма степен и на експеримента с поставяне на Андреа Пирло на треньорския пост. В Торино твърде рано и бързо “изхарчиха” харизмата на Професора, който пое Ювентус, без да има никакъв треньорски опит. След като “бианконерите” не само изпуснаха титлата, но бяха на път да завършат дори извън Топ 4 (но издънка на Наполи в последния кръг все пак им донесе квота за Шампионската лига), треньорската рокада беше неизбежна. Пирло си тръгна, а на негово място беше назначен Масимилиано Алегри. Безспорен авторитет в професията, той се завръща начело на Юве, където работи вече 5 години. Макс не само стана шампион на Италия 5 пъти, като спечели общо 11 трофея на Ботуша, но и класира два пъти “Старата госпожа” на финал в Шампионската лига. Успехът в този турнир все убягва на торинския гранд в последната година, а именно амбицията за триумф в Европа доведе в отбора Кристиано Роналдо. Със завръщането на Алегри “бианконерите” отново се превръщат във фаворити за “скудетото”, особено ако португалската суперзвезда остане в отбора.

Милан? Само Ибра не е достатъчен

За първи път от 10 години насам първите две места в калчото бяха заети от миланските грандове. “Тифозите” на “червено-черния” тим от града имаха поводи да мечтаят за титлата през изминалата кампания. Видя се обаче, че класата на навършващия 40 години през есента Златан Ибрахимович не е достатъчна. Милан трябва да добави още качество, за да бъде равноправен в битката за титлата с Интер и Ювентус.

Що се отнася до останалите, те са в графата “и други”. Аталанта продължава да надхвърля очакванията, но никой не си представя да се пребори за “скудетото”. Рома и Лацио също са далеч от първото място, същото се отнася и за Наполи. Титлата със сигурност ще остане в северната част на Италия, въпросът е дали ще смени “адресната регистрация” в Милано или пък ще поеме отново към Торино.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини