Румъния започва ваксиниране на деца от 12 до 15 години

Снимка:iStock
Снимка:iStock

Деца на възраст от 12 до 15 години ще могат да се ваксинират срещу COVID-19 в Румъния от следващата седмица, след като днес Европейската агенция по лекарствата препоръча използване на ваксината на Pfizer/BioNTech за тази възрастова група. Това обяви днес ръководителят на Националния комитет за координация на ваксинацията в Румъния д-р Валериу Георгица, цитиран от агенция „Аджепрес”.

"Добри новини! Децата на възраст между 12 и 15 години могат да се ваксинират срещу COVID-19!", посочи д-р Валериу Георгица на страницата на националната платформа за записване за имунизация, като информира за решението на Европейската агенция по лекарствата.

"С това разрешение правим още една крачка към нормалността", посочи д-р Георгица. Той уточни, че схемата за ваксинация и начините за записване за имунизация са същите като при възрастните.

"Важно е да се отбележи, че е задължително даването на информирано съгласие от страна на родителите или на законен представител. В момента платформата за записване за ваксинация се оптимизира, а от следващата седмица ще бъде възможно насрочване на час чрез профила на родителите", каза Валериу Георгица.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини