Предприятие за производство на оптични кабели строят в Симитли

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

10 нови работни места ще бъдат разкрити в Симитли. С първа копка стартира изграждането на ново предприятие за производство на оптични кабели. То ще се намира в индустриалната зона на града и се строи по Програма за  развитие на селските райони.

Заводът ще бъде с площ 2 300 кв. метра и по план, трябва да започне работа до 18 месеца.

 На церемонията бяха кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, народният представител в 44-то и 45-то Народно събрание – Стефан Апостолов, зам.-кметът на община Симитли - Юлиан Мишев с ресор “Икономика и стопанска дейност”, собственикът и фирмата изпълнител.

„Този завод е само началото. Ежедневно водим преговори с потенциални инвеститори от България и чужбина, които вече могат да си закупуват земя за изграждането на производствени бази и във втората индустриална зона в Симитли. Голяма част от тях вече са изразили намерение да вложат средства в изграждането на фабрики и заводи в нашата община, което от своя страна е още една стъпка към превръщането на общината в производствен и икономически център за Югозападна България“, коментира Стефан Апостолов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини