Рекорд – 502 секции за гласуване ще има в чужбина за вота на 11 юли

Рекорд – 502 секции за гласуване ще има в чужбина за вота на 11 юли

ЦИК определи броя на секциите, които ще бъдат разкрити за гласуване в чужбина на предстоящите парламентарни избори. Очаквано отмяната на ограничението за брой секции в държавите извън Европейския съюз промени рязко картината във Великобритания и Турция.

Рекорден брой секции ще бъдат разкрити в чужбина - 502.  Великобритания е страната, в която ще има най-много секции - поне 86. За сравнение на вота на 4 април заради ограниченията бяха само 35.

Отпадането на това ограничение промени правилата  за Турция. Сега там вместо 35, секциите вече ще са 57. А в Съединените щати сънародниците ни ще гласуват в 45 секции. По данни на ЦИК, на миналия вот в 241 секции в чужбина са гласували над 300 българи. Това означава, че на тези места сега там трябва да се гласува само с машина.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини