Индия се задъхва от ковид, случаите вече са над 20 милиона

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Индия прехвърли днес прага от 20 милиона случая на коронавирус от началото на пандемията, предаде Франс прес. През последните 24 часа в страната са установени 357 229 нови инфекции, с което общият брой става 20,3 милиона, съобщи здравното министерство. Починали са 3 449 за 24-часов период, а от началото на пандемията - 222 408.

Болниците изнемогват заради наплива на пациенти и изпитват недостиг на кислород, медикаменти и легла, въпреки че редица страни изпратиха помощи на Индия през последните дни.

Броят на новите случаи обаче намалява, след като достигна пик от 402 000 в петък. В събота новозаразените бяха 392 500, в неделя 368 000, а вчера паднаха под 360 000.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини