28-годишна родилка с Ковид издъхна в Сливенско

28-годишна родилка с Ковид издъхна в Сливенско

28-годишна родилка с COVID-19 е починала в Сливенско. Бебето й е с отрицателен тест, съобщиха от Областния кризисен щаб. Жената е от община Котел и е сред 34-мата починали през миналата седмица в областта.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започва проверка по случая, съобщиха от ресорното ведомство.

На 1 април жената е приета с коронавирус в 32-ра седмица от бременността. Няколко дни след това се влошава и лекарите предприемат раждане, за да спасят детето. Състоянието му е стабилизирано.

Според здравния министър Костадин Ангелов лекарите са направили всичко възможно, за да спасят родилката. Тече проверка по случая.

„Проблемът с родилките е много сериозен. Не искам да звучи страшно, искам да бъдат спокойни. Но вече няколко родилки загубихме в хода на тази пандемия. Вече сме по-наясно с начина на протичането на заболяването при родилки. За съжаление този случай отново ни показа, че има неща, които все още не знаем за вируса и се учим в движение“, коментира Ангелов пред bTV.

Tой уточни, че все още няма препоръка на ваксинационния щаб бременните жени да бъдат ваксинирани.

„Експертният съвет препоръча в началото да не се ваксинират. В момента в Израел ваксинират жени, които са бременни. Предстои много скоро да дадем ясен отговор и на този въпрос, който да бъде комуникиран с хората. Някои акушер-гинеколози настояват те да бъдат ваксинирани. Науката все още не дава категоричен отговор“, обясни Ангелов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини