Коалицията ГЕРБ-СДС води убедително в Пиринско, БСП и ДПС с отстъпление в резултатите си

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

При обработени към 07,30 часа тази сутрин една пета от протоколите на СИК – 21,37%, в Пиринско води убедително коалицията „ГЕРБ-СДС” с 34,37%. Това е цели 10% по-добър резултат за управляващата партия в сравнение с този на национално ниво. На второ място с гръм и трясък се намести партия „Има такъв народ” на Слави Трифонов, която получава доверието на 18,69% от гласувалите.

„БСП за България” остава на трето място и в региона, както е и в страната, като в Благоевградско има подкрепата на 13,21% от избирателите при обработени малко над 20% протоколи. След социалистите е „Демократична България-Обединение” с 9,96%. С почти изравнени резултати са три политически формации – ДПС е с 4,6%, „Изправи се! Мутри вън!” са с 4,18%, а ВМРО е с 4,01%. ПП „Републиканци за България” засега е с подкрепа от 1,67%.

Разбира се, това е при обработени само една пета от всички протоколи на секционните избирателни комисии. Но почти сигурно няма да има размествания в подредбата на първите три партии. Очаква се ДПС да вдигне резултата си, който да задмине средния за страната.   

Припомняме, че с над 22 000 гласа повече получи ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори в Пиринския край от БСП през март 2017 година. За партията на Бойко Борисов своя вот дадоха 58 094 избиратели или 37,48%, а за социалистическата партия – 23,24% или 36 029. ДПС запази третото си място с 13,47% или 20 880 гласа, като победи тогава Обединените патриоти, за които гласуваха 14 330 души или 9,25%. Всики останали партии и коалиции в Пиринско преди 4 години останаха под чертата от 4%.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини