Банско се радва на нови скулптури от дърво

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Скулптури от дърво ще красят градския пейзаж през лятото в Банско.

Преди ден завърши Младежкия скулптурен симпозиум по дървопластика. Студентите и докторанти от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, катедра „Скулптура”, изваяха своите дървени пластики, вдъхновени от темата на симпозиума – „Непресъхващите извори”.

Иван Николов, Кирил Георгиев, Красимир Методиев, Мартин Митев и Николай Чемберски, със съдействието на Община Банско и Сдружение „Програма Произведено в България”, работиха неуморно в продължение на десет дни, за да изработят своите арт композиции по темата. Пластиките са поставени в зелените площи на централната градска част на курорта, като допълват с красотата си средата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини