ЮЗУ организира онлайн състезания с формат на матура

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

За поредна година Природо-математическият факултет на Югозападния университет„Неофит Рилски“ организира провеждането на „Състезания с формат на държавен зрелостен изпит“ по математика, биология, география, физика и химия.Те се провеждат под формата на електронни тестове, решаването на които става онлайн. Участието в тях е безплатно за учениците. За всички състезания е необходима предварителна служебна регистрация на учениците в системата за електронно обучение на ЮЗУ „Неофит Рилски“, която се извършва след получаване на писмена заявка от съответното училище и учител на имейл: pmf_ksk@swu.bg.

Електронните тестовемогат да бъдат решавани в компютърен кабинет в съответното училище или от домовете на зрелостниците, в избран от училищното ръководство ден и час. Учениците получават обратна връзка за верните отговори и постигнатия резултат веднага след решаването на теста. Системата позволява да се предоставяи допълнителна информация по въпросите, на които не са дали верен отговор.

Резултатите от състезанията се признават за равностойни на кандидатстудентски изпит по съответните матуритетни предмети. На тяхна база се изготвят поименни сертификати, които дават възможност на зрелостниците да кандидатстват за прием във всички специалности в Природо-математическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини