Кирил Котев: Да се вземе най-доброто решение за бъдещето на ГУМ!

Кирил Котев: Да се вземе най-доброто решение за бъдещето на ГУМ!

Бившият кмет на община Сандански – Кирил Котев, след повече от година мълчание и оттегляне от активната политическа дейност, излезе с позиция относно бъдещето на ГУМ в града. Направи го, защото смята за свой ангажимент да помага на санданчани, а и познава в детайли проблемите, които и сега са на дневен ред.

Котев припомниКогато встъпих в длъжност, като Кмет и ръководител на администрацията, я, че при неговото управление са подготвени множество проекти, с които да започне промяната на града. Така е одобрен ремонт на Дома на културата. По време на ремонтните дейности различните клубове бяха преместени да изпълняват своите занимания във физкултурните салони на училищата и в сградата на ГУМ-Сандански.

„При създадените условия групите станаха по-пълни, а Общината не можеше да осигури достатъчно помещения в желаните часове за съществуващите клубове. В същото време започнаха да постъпват нови, допълнителни молби от клубове по интереси и спортни клубове, на които искания не можехме да откликнем поради липса на капацитет, дори и с изграждането на многофункционална спортна зала”, сподели Котев, който сега е част от ПП „Рупубликанци за България”.

През 2019 г. в качеството си на кмет предлага на Общински съвет-Сандански следното решение, което е взето - да се отдаде само първи етаж от сградата на ГУМ на концесия за 10 години, а вторият и третият етажи да бъдат превърнати в зали, които да отговарят на нуждите на клубовете и школите.  

В концесията бе заложена инвестиция от над 1 млн. лева за сметка на концесионера за фасадата и покрива на сградата, като проектът бъде съгласуван с главния архитект на общината. В решението бе изрично записано, че сградата става със статут на Младежки дом. Целта тогава била да се прекъснат интересите на фирми от хазартния бизнес, каквито имало към сградата.

„Сега от ръководството на община Сандански се предлага, да се отдаде цялата сграда на ГУМ за търговски обект. Предложението е за срок от 35 години и не е включен единствено подземният етаж, който е паметник на културата. В точно този период, когато поради пандемията търговията се намира в тежка рецесия, рискуваме да го отдадем за дългия срок от 35 години - в най-неизгодния за Общината момент. В същото време Общината се лишава от основен инструмент за провеждане на политики, полезни за своето население!”, категоричен е Кирил Котев.

Той разчита, че общинските съветници от всички политически партии ще вземат отговорно и полезно решение за жителите на общината, за техните семейства, деца, приятели и избиратели. И призова всички да се обединят около общите интереси за здравословния начин на живот и възпитанието на подрастващите, защото това, което са получили от своите предшественици, са длъжни да опазват развиват.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини