Гърция осъди 85-г. нашенец на 27 г. затвор, без да е стъпвал там

Гърция осъди 85-г. нашенец на 27 г. затвор, без да е стъпвал там

85-годишен българин е осъден на 27 години затвор и глоба от 53 000 евро за трафик на мигранти в Гърция. Абсурдното в случая е, че мъжът никога не е стъпвал в южната ни съседка, информира NOVA. Човекът бил обвинен, че превозвал бежанци с камион, който си купил в Швеция. Според него и близките му цялата мистерия се крие в нещо много просто – открадната лична карта.   

„На пазара в Бяла Слатина ми откраднаха документите. Веднага отидох в полицията. Блокирах си дебитната карта. Направих си снимка за нови документи. След месец и половина ме извика прокурор и ми каза, че имам регистриран камион на мое име и съм прекарвал мигранти", разказа осъденият Никола Милчев в ефира на "Здравей, България".

„Получихме първата призовка през 2016 г.  Изпратихме писма до всички институции в страната. Казаха ни да си наемем адвокат”, заяви Илияна Каменова, внучка на потърпевшия.

„Свързахме се с врачанската прокуратура. Баща ми даде показания. Казаха му да не се притеснява. Няма как с 300 лв. пенсия да плащаме за адвокат. Не пожелавам на никого да преживява такъв шок. По най-бързия начин намерихме българска адвокатка, която работи в Гърция. Преди дни спечелихме дело за мярката за задържане под стража”, коментира дъщерята на Никола - Паулина Каменова. Делото по същество ще се разгледа през април.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини