Проблеми с доставките на ваксини срещу COVID-19 има Pfizer

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Pfizer потвърди пред Global News, че ще разпространи половината от ваксините срещу COVID-19 , които първоначално е предложил за 2020 г. От компанията признаха, че има проблем с веригата на доставки. В изявление по имейл до Global News фармацевтичната компания потвърждава това, което за пръв път е съобщено от Wall Street Journal, че ще достави до 50 милиона дози ваксина до края на 2020 г. в световен мащаб, а бяха обещани 100 милиона дози.

„Въз основа на текущите прогнози очакваме да произведем в световен мащаб до 50 милиона дози ваксини през 2020 г. и до 1,3 милиарда дози през 2021 г.“, заявиха от Pfizer в изявление.

Има две причини броят на очакваните дози да се промени. „Първо, увеличаването на ваксината с това темпо е безпрецедентно и ние постигнахме значителен напредък, тъй като се придвижвахме напред в неизвестното“, казаха от компанията. „Освен това разширяването на веригата за доставка на суровини отне по-дълго от очакваното“.

Pfizer също така отбеляза, че резултатите от клиничното изпитване са получени по-късно от очакваното. Компанията заяви, че готовите дози в момента се правят с "бързи темпове". „Ние сме уверени в способността си да доставяме с темп от приблизително 1,3 милиарда дози до края на 2021 г.“, каза Pfizer. Установено е, че ваксината е 95% ефективна срещу COVID-19 при последните тестове, а Обединеното кралство стана първата държава, която одобри ваксината в сряда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини