Учениците от 1 до 6 клас могат да имат по-дълга учебна година

Красимир Вълчев, снимка: МС
Красимир Вълчев, снимка: МС

Все повече се обмисля идеята учениците от първи до шести клас да имат с две седмици по-дълга учебна година. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

"В същото време трябва да имаме предвид, че не е добре в следващите седмици децата да нямат ангажираност и занимания. Трябва да имат частичен ангажимент", уточни той, цитиран от "24 часа".

"Ако училищата решат следващите седмици да провеждат дейности по интереси и проектни дейности, всякакъв тип занимания в електронна среда, да отложат учебните седмици за юни месец. За 1. и 6. клас имаме две седмици маневреност през юни месец, обясни министърът. 

Той смята, че ситуацията ще се подобри и ще позволи връщане на присъственото обучение. За голяма част от учениците в начален етап това ще бъдат първите 3 седмици, които ще бъдат с обучение в електронна реда.

Чуват се мненията на родители и учители. Правят се и предложения следващите седмици да бъдат ваканционни и учебната година да се удължи. Обучението в електронна среда е компенсаторно и не е равностойно с присъствената форма на обучение. То е частично ефективно, малко по-ефективна алтернатива за гимназиален етап, по-малко за прогимназиален и много трудна за прилагане в начален етап, категоричен е министър Вълчев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини