Сатовча осигури 11 снегорина и 3 багера в битката със снега през зимата

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

С 11 снегорина Община Сатовча ще се бори със снешната покривка през зимния сезон. Осигурени са и 6 автомобила за опесъчаване, както и 3 багера за товарене на необходимите материали за поддръжката на пътищата. 18 души ще опесъчават пътните отсечки, а при необходимост ще бъдат наети допълнително машини и работна ръка. Направена е необходимата организация, за да се създадат нормални условия за работа и за придвижване на жителите и гостите на общината. Утвърден е и План за подготовка и дейности при зимни условия от ноември до март догодина.

Кметове на населени места ще отговарят за поддръжката на определени райони и пътни отсечки. Готови са и депата за складиране на пясък и сол. Приоритетно при паднал сняг ще се чистят пътищата до подстанции, трафопостове, учебни заведения, пречиствателни станции, предприятия, места за оказване на медицинска помощ. После ще се чистят от снега главните и оживените улици в населените места. На банкетите на всички стръмни участъци са поставени купчини с пясък.

Собствениците на фирми, търговски обекти и жилищни сгради са длъжни да почистват тротоарите и пешеходните пътеки в района около тях.   

  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини