Беличани ще ползват безплатен интернет край кметството, читалището и стадиона

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица

Община Белица реализира проект WIFI4EU, който има за цел да насърчава безплатния безжичен интернет за гражданите на ключови обществени места. Той подкрепя инсталирането на най-модерното безплатно WIFI  оборудване в 8000 европейски града. Връзката се осъществява посредством европейски портал за общ достъп.

Устройствата за безжичен интернет, осъществяващи покритие на зоните, са разположени не само в града, но и в етири села, както и в курортния комплекс Семково.

В общинския център Белица жители и гости на населеното място ще могат да ползват безплатен интернет в района на кметството, читалището, стадиона и Историческия музей. Същата услуга ще има за хората в селата Краище, Горно Краище, Бабяк и Дагоново, а също така и в курорта Семково в Рила планина.

Изборът на зоните е съобразен така, че да може да предостави услугата на максимален брой граждани и гости на общината с гарантирана минимална скорост на интернет поне от 30Mbms.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини