Ученици редят изложба в памет на свой преподавател в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Изложбата „Атанас Дафинов и ученици“ ще бъде открита на 1 септември от 18,00 часа в Градската художествена галерия. Събитието е в памет на един от най-добрите художници в Благоевград и дългогодишен преподавател по рисуване, графика и графични техники в Югозападния университет „Неофит Рилски“ - доц. Атанас Дафинов. Той си отиде от този свят преди година. Изложбата ще открие проф. д.изк. Йордан Гошев – заместник-ректор "Информационно обслужване, медии и кариерно развитие" на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Гражданите на Благоевград ще имат възможност да видят графики на доц. Атанас Дафинов и на негови възпитаници. Доц. Атанас Дафинов – художник, график, майстор на рисунката и педагог, възпитал поколения млади художници. Творческият му път е белязан с десетки участия в изложби в страната и чужбина. Печелил е множество награди в национални, регионални и градски художествени изложби. Той е роден в с.Кулата. Завършва Художествена академия в София. Над 20 са неговите самостоятелни изложби.

Творческият му път е белязан с участия в множество колективни изложби в страната и чужбина, международни биеналета на графиката. Удостояван е неведнъж с награди за участието си в национални, регионални и градски художествени изложби. Редовен член на Съюза на българските художници и доцент в катедра "Изобразително изкуство" към Югозападен университет "Неофит Рилски".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини