На Капитан Андреево откриха тютюн за наргиле сред метални пръти

Снимки: Агенция
Снимки: Агенция "Митници"

Митничари спипаха на МП „Капитан Андреево” голямо количество тютюн за наргиле. На митническия пункт пристигнал камион с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Босна и Херцеговина. Пред митническите служители шофьорът представя редовни документи за превозваната стока - калибровани метални пръти. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура.

Те установяват, че между декларираната стока в товарното помещение има кашони, пълни с общо 720 кг тютюн за наргиле в различни опаковки с марките „Premium” и „Al Nasim”, без акцизен бандерол.  В шофьорската кабина  са открити още 3.700 кг  тютюн за наргиле, също бе акцизен бандерол. Акцизната стока от общо 723.700 кг  е с  пазарна стойност  близо 250 000  лева и е задържана.

Стойността на дължимия акциз е 110 002 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване - ТД Южна морска“, то е под надзора на Окръжна прокуратура -Хасково.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини