Деца разплитат вековни загадки и секат монети в музея на Сандански

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Археологически музей-Сандански отново ще проведе своята лятна и атрактивна археологическа школа „Търсачи на старини“. Заниманията ще започнат на 22 юли. Тази година служителите в музея са подготвили много нови приключения за младите археолози.

Децата ще разплитат загадки под „Знакът на търсача“, търсейки отговори в старите архиви, събирани векове наред. Ще усвоят основите на науката археология от водещ специалист в областта.

Ще научат повече за монетосеченето в Римската империя и сами ще отсекат собствена монета. Верни на себе си, сме включили и демонстрация на напълно нова за града ни иновация. По традиция ще организираме тържествено завършване на школата и раздаване на грамоти.
Приемат се бъдещи археолози от 9 до 15 години.

Предварителното записване е до 20 юли. При удължаване или затягане на мерките, свързани с епидемиологичната обстановка в страната заради коронавируса, събитието може да бъде отложено.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини