И Новак Джокович с COVID-19

Снимка: Нова тв
Снимка: Нова тв

Тенисист номер 1 в света Новак Джокович е с положителен тест за коронавирус. Заразена е и съпругата му Йелена. Двете им деца са с отрицателни проби, съобщава сръбският сайт "Блик". 

Джокович и семейството му се изследваха в Белград, след като стана ясно, че и други тенисисти, участвали в благотворителния турнир „Адриа тур”, дадоха положителни проби. Заразени се оказаха Григор Димитров, сърбинът Виктор Троицки и хърватинът Борна Чорич. Всички те участваха в турнира, организиран от Джокович, като имаха мачове в Белград и в Задар, Хърватия.

Джокович няма никакви симптоми на заразата и се чувства добре. Той ще бъде изолиран за 14 дни, се казва още в информацията.

„Всичко, което направихме през последния месец, беше сторено с чисто сърце и най-добри намерения. Турнирът ни имаше за цел да обедини хората и да предаде послание за солидарност и състрадание, както и да даде поле за изява на тенисистите от Югоизточна Европа в момент, след като редица състезания бяха отменени заради пандемията. Всичко беше организирано с благотворителна цел, в помощ на нуждаещите се. Фактът, че толкова много хора откликнаха, стопли сърцето ми”, казва Джокович в официално изявление, съобщава Нова ТВ.

Той изразява съжалението си за разпространението на заразата. „Надявам се, че вирусът няма да има сериозни последствия върху здравето на нито един от заболелите. В следващите 14 дни ще остана изолиран и ще повторя теста за коронавирус след пет дни”, пише още световният номер 1.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини